menu

Vind een praktijk van
Samenwerkende Tandartsen
bij u in de buurt

Bang voor de tandarts

Iedereen kent wel het gevoel angst te hebben. Voor velen hindert dat niet een bezoek te brengen aan de tandarts voor een halfjaarlijkse controle. Wanneer de angst dermate hoog is dat er sprake is van paniek, kunt u dit met uw tandarts bespreken. Weet dat u niet alleen bent. Tegenwoordig kan iedere behandeling pijnloos worden uitgevoerd. Praat hierover vooraf met uw tandarts, zodat er rekening gehouden wordt met uw angst. Bedenk dat het uiteindelijk veel ernstiger is, wanneer u ingegeven door angst uw gebit niet laat onderhouden en controleren.

Narcosebehandelingen

Het is mogelijk u te laten behandelen onder narcose. Samenwerkende Tandartsen beschikt zelf niet over een faciliteit, waar deze behandelingen worden uitgevoerd, maar werkt wel samen met praktijken die dit aanbieden. Wij verwijzen u graag door naar deze specialistische praktijken waar deze behandelingen onder narcose kunnen worden uitgevoerd. Ook hier geldt: overleg hierover met uw tandarts. U hoeft zich niet te schamen.

Enkele tips wanneer u een vorm van angst heeft bij uw bezoek aan de tandarts

Rust goed uit voor u de praktijk bezoekt Maak kenbaar aan de tandarts en de assistentes dat u last heeft van angst. Zorg voor afleiding (eventueel tijdens de behandeling).