menu

Vind een praktijk van
Samenwerkende Tandartsen
bij u in de buurt

Kindercoach

Wat doet een kindercoach bij Samenwerkende Tandartsen?

De kindercoach begeleidt een kind naar een tandheelkundige behandeling toe. Soms zijn kinderen angstig voor het onbekende of hebben in het verleden een nare ervaring gehad. Dit kan er toe leiden dat uw kind gespannen of zelfs angstig is vooraf aan het tandartsbezoek. De kindercoach kan helpen de angst van uw kind te verminderen en er beter mee om te leren gaan. De kindercoach biedt ook een luisterend oor voor de ouders en kan zo nodig een gesprek inplannen om een aantal vragen te beantwoorden.

De tandarts verwijst u door, wat nu?

Wanneer u het advies krijgt om een afspraak in te plannen bij de kindercoach kunt u het volgende verwachten; de eerste afspraak is het intakegesprek. De coach gaat samen met u een vragenlijst doornemen om de situatie helder te krijgen. U kunt uw verhaal kwijt en de kindercoach zal samen met u bekijken wat er nodig is om het tandartsbezoek voor uw kind zo prettig mogelijk te laten verlopen. Het belangrijkste is een vertrouwensband te krijgen met het kind.

Er worden afspraken ingepland, hoe verloopt dit?

Na het intake gesprek zal de kindercoach een volgende afspraak inplannen. De afspraken zullen doorgaans 40 minuten duren. Tijdens de afspraken zullen wij op het tempo van het kind de afspraken doorlopen. We oefenen en geven uitleg over de behandeling. Dit alles op een speelse manier. Na het intakegesprek komt het kind zo 3 á 4 keer terug, voordat we verwijzen voor de behandeling. Het doel is om het kind op een zo ontspannen mogelijke manier de behandeling in te laten stappen en ze met een lach op hun gezicht te laten vertrekken!

De behandeling zelf, hoe gaat dat in zijn werk?

Om de behandeling uit te voeren komt het kind bij de mondhygiëniste. Zij heeft als specialisatie kindertandheelkunde. Tijdens deze behandeling zal de kindercoach haar assisteren om het kind goed door de behandeling te begeleiden. Dit zal op een rustige en ongedwongen manier gebeuren. We nemen de tijd! Tijdens de behandeling zal wederom goed uitgelegd worden wat we op dat moment gaan doen. Uw kind weet precies wat er komen gaat. Na afloop van de behandeling zal uw kind worden beloond voor het mee werken zodat hij of zij trots kan zijn op zichzelf!

Zijn er kosten aan verbonden?

De kosten voor coaching worden direct bij uw zorgverzekeraar ingediend. Het is afhankelijk van de geldende polisvoorwaarden of deze kosten vergoed worden.

Meer informatie neem contact op met:

Samenwerkende Tandartsen Tilburg - Noord 
Monteverdistraat 69
5049 EV Tilburg
T: 013 - 5430533
E: tilburgnoord@samenwerkendetandartsen.nl