menu

Vind een praktijk van
Samenwerkende Tandartsen
bij u in de buurt

ROC Tilburg creëert haar eigen stageplaatsen met de Gezondheidsclinic

ROC Tilburg creëert haar eigen stageplaatsen met de Gezondheidsclinic

Tilburg – ROC Tilburg organiseert, in samenwerking met Samenwerkende Tandartsen Tilburg - Noord, de Gezondheidsclinic. Dit initiatief creëert extra stageplekken voor de eerstejaars studenten van de opleiding tot tandartsassistent.

De tandartsassistenten in opleiding worden tijdens deze stage beoordeeld op het behandelen van een patiënt en het uitvoeren van overige zaken die zich afspelen op een tandartspraktijk. Zo ontvangen zij een patiënt, voeren zij zelfstandig een kleurtest uit en geven zij poetsinstructie en voorlichting. Daarnaast leren de studenten om te reinigen en desinfecteren volgens de juiste richtlijnen. Yvonne Loogman, preventie-assistente bij Samenwerkende Tandartsen Tilburg - Noord, begeleidt en beoordeelt de tandartsassistenten in opleiding.

ROC Tilburg nodigt diverse basisscholen uit om deel te nemen aan de Gezondheidsclinic. Gedurende een periode van ongeveer vier maanden wordt er elke woensdagochtend een clinic gehouden, waarbij gemiddeld dertig basisschoolleerlingen aanwezig zijn. Zij volgen tijdens deze ochtenden in groepen verschillende workshops die allemaal in het teken staan van mondgezondheid.

De Gezondheidsclinic is een leuke, leerzame en succesvolle clinic voor zowel de basisschoolleerlingen, als de eerstejaars tandartsassistenten in opleiding van het ROC Tilburg.